• Lorem ipsum

Hoe vaak kun je een handdoek gebruiken?

  • Geplaatst op
  • Door Zuza
Hoe vaak kun je een handdoek gebruiken?

Je hebt nieuwe handdoeken aangeschaft en nu vraag je je af hoe vaak je ze eigenlijk moet vervangen, hoe lang doe je met een handdoek en hoe vaak moet je de handdoeken eigenlijk wassen? Het kan weleens heel ingewikkeld lijken want er is verschillende informatie die soms niet met elkaar overeenkomen. In deze blog proberen wij het voor je op een rijtje zetten zodat je wat meer overzicht en duidelijkheid hebt. Bijvoorbeeld over hoe vaak je je kunt afdrogen met 1 handdoek of waar je het beste handdoeken bewaart. Laten wij beginnen met het belangrijkste: er is geen ideale en enige juiste manier. Er zijn heel veel manieren hoe je omgaat met jouw badgoed en dat is grotendeels afhankelijk van de leefstijl en persoonlijke voorkeuren. Materiaal en het doel van de handdoek spelen ook een grote rol.

 

Handdoek Rivièra Maison    S&LT Badlaken   Sporthanddoek met bedrukking

 

Hoelang blijven handdoeken goed

Als je handdoeken wilt kopen, ga je je vaak oriënteren over de materiaal en kwaliteiten. Want je wilt het liefst een duurzame keuze maken en dat betekent goede kwaliteit kiezen die jarenlang mee gaat. Katoen is het meest populaire materiaal voor handdoeken vanwege het zachte gevoel en absorptievermogen. Handdoeken van 100% katoen kunnen herhaaldelijk gewassen worden zonder hun kwaliteit te verliezen, zijn duurzaam en als je voor Egyptisch katoen gaat krijg je er echt een luxueus gevoel bij, net hotelkwaliteit handdoeken. Aan een goede kwaliteit handdoek hangt ook een bepaald prijskaartje en dat kun je zien als investering voor de toekomst. Een goede keuze kan echt het verschil maken tussen “Even douchen” en “Heerlijk in de watten leggen momentje”. 

 

Hoe vaak kun je een handdoek gebruiken na het douchen

 

Dan zijn wij bij de persoonlijke voorkeuren en leefstijl aangekomen. Je kunt je voorstellen dat als je elke dag sport je ook elke dag een schone handdoek gebruikt, omdat je je handdoek vaak gebruikt om zweet af te nemen van je lichaam. Bij iemand die zich niet bijzonder veel fysiek inspant en in een schone omgeving werkt is het niet nodig om elke dag een schone handdoek te pakken na een lekkere douche. Dus ja, je kunt een handdoek 2x gebruiken, zelfs 3x, maar alsnog blijft het heel persoonlijk. Sommige mensen gebruiken graag na elke douchebeurt een schone, frisse handdoek, ook al is dat niet persé nodig. Gewoon voor het gevoel, de zachte en frisse ervaring. 

 

   Basis gastendoeken     Bamboe handdoeken

 

Hoe vaak moet je nieuwe handdoeken kopen?

 

Hoe vaker je een handdoek gebruikt, wast en in de droger stopt des te sneller zal een handdoek opraken. Als je graag elke keer een nieuwe handdoek pakt, koop dan in het begin gelijk meer stuks, zodat je niet vaak hoeft te wassen. Daardoor gebruik je en was je 1 handdoek ook niet zo vaak, waardoor ze een langere levensduur hebben. Mocht je houden van het heerlijk zachte gevoel van afdrogen met een handdoek die uit de droger komt, wees ervan bewust dat het drogen van de handdoeken op hoge temperaturen ook de levensduur van een handdoek aanzienlijk inkort. Zoek je naar een compromis en vind je het afdrogen met een harde badstof handdoek niet prettig? Droog dan je handdoeken op lage temperatuur en niet volledig in de droger en hang ze op terwijl ze nog een beetje vochtig zijn. Of koop dan bamboevezel handdoeken - het zachtste wat er is en hypo-allergeen. Ideaal voor een gevoelige huid. 

 

Hoe berg je handdoeken op

Je hebt nu lekkere fluffy handdoeken die heerlijk zacht aanvoelen. Hoe en waar berg je ze op zodat ze fijn en luchtig blijven? De beste tip is om ze niet te strak op te vouwen en zwaar op elkaar te stapelen. Door ze bijvoorbeeld luchtig op te rollen en niet te strak naast elkaar te leggen. Het is ook belangrijk dat ze volledig droog zijn als je ze opbergt. Mochten ze nog vochtig zijn, kan het schimmels en een onprettige geur veroorzaken. Ook de opbergruimte kan beter lucht doorlaten. Denk hierbij aan rieten manden, planken, kasten die niet volledig afgesloten zijn. Voor een fijn geurtje kun je wat essentiële oliën gebruiken of zeepjes tussen de handdoeken leggen. 

Mocht je verschillende handdoeken willen gebruiken voor verschillende doelen, bijvoorbeeld handdoeken voor sporten, handdoeken die bedoeld zijn alleen voor het afdrogen van het gezicht en/of handen, badhanddoeken en douchelakens. Dan kun je overwegen om verschillende maten of kleuren te gebruiken. Voor gezicht en handen zijn gastendoekjes ideaal. Mooi formaat ook voor het toilet bij het fonteintje. Handdoeken na het douchen zijn vaak rond de 50 x 100 cm en als badhanddoek gebruik je 70 x 140 cm. Heerlijk formaat om je in te wikkelen na een ontspannende badsessie. En voor sporten is ook een uitvinding wat de handdoeken betreft, namelijk een 30 x 140 cm formaat die je makkelijk om je nek slaat en die precies op het bankje past als je gaat opdrukken. Sommige mensen werken ook met labels in de opbergkast, ook ideaal als je een gezin hebt, dat het voor iedereen duidelijk is waar welke handdoek ligt. Sommige naaien kleurlabels aan de handdoeken zelf. Maar je kunt je handdoek ook laten personaliseren door middel van een borduring of print. Het kan heel subtiel met ton-sur-ton alleen initialen zijn of in opvallende kleuren de hele naam

 

 Walra badgoed initialen    Hotelkwaliteit handdoeken borduren

 

Eigenlijk komt het erop neer dat je zelf mag beslissen hoe vaak je je handdoeken vervangt, wast of gebruikt. Hoe vaker je ze gebruikt, hoe sneller je ze moet vervangen. Als ze niet meer goed afdrogen of je vind ze niet meer zo lekker dik en zacht is dat vaak een goede reden om te gaan investeren in een mooi product dat precies bij je past en waar je blij van wordt. Wat dan ook je behoefte, verwachtingen en budget is, bij Strandlakensenhanddoeken.nl vind je alles waar je naar op zoek bent. Mocht je er niet uit komen laat het ons weten, wij helpen je graag met de juiste keus.