• Lorem ipsum

Wat is een origineel cadeau voor Moederdag, Vaderdag of Opa en Oma dag?

 • Geplaatst op
 • Door Soof
Wat is een origineel cadeau voor Moederdag, Vaderdag of Opa en Oma dag?

Het perfecte cadeau voor Moederdag, Vaderdag of Opa en Oma dag

Moederdag en Vaderdag zijn beide speciale dagen die zijn ingesteld om moeders en vaders te eren en waarderen voor hun bijdrage aan ons leven. Deze dagen zijn belangrijk omdat ze ons de gelegenheid bieden om stil te staan bij de liefde, toewijding en opofferingen van onze ouders, en om onze dankbaarheid naar hun uit te drukken. Vaak vergeten wij dat opa en oma ook een heel belangrijke rol in het gezin vervullen. De grootouders maken veel tijd vrij voor het welzijn van hun kleinkinderen. Ze investeren in tijd, energie en middelen om ervoor te zorgen dat hun kinderen en kleinkinderen gezond, gelukkig en succesvol zijn. Moederdag en Vaderdag en dus ook Opa en Oma dag geven ons de kans om ze te bedanken voor hun onvoorwaardelijke liefde en toewijding. En dat is dus het ideale moment van het jaar om ze een lief cadeautje te geven in de vorm van een gepersonaliseerd item, waardoor ze telkens aan jouw liefde en dankbaarheid herinnerd worden.

 

Moederdag handdoek  Badlaken met borduring

 

Wanneer vieren wij Moederdag?

Bij ons in Nederland, in België en in een heleboel andere landen valt Moederdag op de tweede zondag in mei. Vaderdag wordt in Nederland altijd op de derde zondag van juni gevierd. In België is het de tweede zondag van juni. Ook wat vaderdag betreft is het per land dus verschillend. Bij Opa en Oma dag is het veel eenvoudiger, die valt altijd op 4 juni.

 

Duurzaam cadeau voor mama, papa of opa en oma

Op zulke dagen komt de wereld samen om de ouders en grootouders te eren en te vieren, maar laten we niet vergeten dat hun liefde elke dag gevierd mag worden. Het zijn de kleine gebaren van dankbaarheid, de liefdevolle woorden en de warme knuffels die het hart van een ouder en grootouder verwarmen en hen laten weten dat hun liefde wordt gewaardeerd. Zet die lieve woorden dan vast in de vorm van een zachte handdoek of strandlaken met borduring of met print. Het is het perfecte idee voor deze gelegenheid. Het biedt je een zachte knuffel na het douchen en zwemmen, het is praktisch en dagelijks te gebruiken. En als je er krachtige woorden, naam of simpel “Lieve Opa” op laat borduren, hebben ze voor het leven een prachtige herinnering dat ze gekoesterd en gewaardeerd worden. 

 

Waarom Oma en Opa dag vieren?

Dit is dé dag om de rollen een keer om te draaien en alle Opa's en Oma's in het zonnetje te zetten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 1/3de van alle grootouders in Nederland minstens 1 keer per week oppast. Ze zijn zo onmisbaar voor veel jonge gezinnen. We nemen vaak Opa en/of Oma mee uit eten, soms op vakantie of uitstapjes met het hele gezin in het weekend. Het is een mogelijkheid om dankbaarheid te tonen en het nodigt uit tot gezelligheid en samenzijn. Maar wat als je dit al allemaal regelmatig doet met Opa en Oma en ben je juist op zoek naar iets speciaals? Dan hebben wij een aantal tips voor je, die je op weg kunnen helpen om het juiste cadeau te vinden. Niet alleen voor Opa en Oma, maar ook voor Vaders en Moeders:

Sportieve opa: Is opa nog lekker sportief en gaat hij af en toe golfen, tennissen of naar de sportschool? Dan zou hij met trots een gepersonaliseerde sporthanddoek aannemen.

 

Gepersonalieerde sporthanddoek   Surfponcho  


Ontspannen oma:
Houdt oma van een lekker dagje sauna samen met een vriendin of met opa? Geef ze dan een gepersonaliseerde saunakilt. Erg praktisch want deze saunakilt zakt niet af door de handige sluiting, heeft een klein opbergzakje en als je er hun naam op laat borduren, kan nooit meer iemand per ongeluk hun handdoek mee naar huis nemen. De hamamdoek is ook ideaal voor de saunawereld, maar ook op vakantie, voor het zwembad of gewoon in dagelijkse leven. Wat oma’s en vrouwen over het algemeen ook kunnen waarderen, is een mooi strandjurkje of een pareo. Een essentieel kledingstuk voor op vakantie of een dagje strand. 

Praktische moeder: De moeders zijn vaak snel blij en houden vaak van cadeautjes die ook nog praktisch zijn. Terwijl alle kinderen en papa al hun spullen voor een dagje strand verzamelen, denkt mama alleen “Oh oh ik hoop dat het allemaal in de strandtas gaat passen!” Nou in onze strandtas gaat het zeker passen! Verwen je lieve moeder met een mooie badstof tas waarin een familie strandlaken samen met badponcho's en een opblaaskrokodil passen en die ook nog een eye-catcher is bij het zwembad.(Voordeel: deze strandtas, ook al is die bomvol, snijdt niet in je schouders door de badstof hengsels)

Stoere vader: Is je vader een surf-dude, houdt van waterpolo of vindt het gewoon hartstikke leuk om te genieten op het strand met zijn kinderen? Dan is wellicht een surfponcho met borduring of print het juiste cadeau. Het is ook heel toepasselijk eigenlijk. Je stapt na een lekkere windsurf sessie in maart uit de zee,en door je dikke zachte surfponcho ontvang je een warme knuffel! Wat leuk als er op die poncho ook nog bijvoorbeeld de namen van je kinderen geborduurd zijn?

 

   Sarong dress

 

Inspiratie voor een handdoek met borduring

Het kan soms uitdagend zijn om een originele en gepaste tekst te verzinnen om het beste gepersonaliseerd cadeau te geven. Daarom zetten wij hier op een rijtje top 15 teksten die je kunt gebruiken. Voel je vrij om te wisselen tussen mama en opa en papa en oma:

 • Bedankt voor alles Oma
 • Liefste Opa
 • Veel liefs, je bent de beste!
 • Je bent mijn grootste inspiratie
 • Bedankt voor alles
 • ♡ PAPA ♡
 • (o)ma(ma) of (o)pa(pa)
 • MOM turned upside down spells WOW
 • Best dad ever
 • Papa is mijn maatje
 • Happiness is…grandma’s love
 • De liefste opa is toevallig de mijne
 • Worlds #1 Mom
 • Mijn SUPERHELD heet OPA
 • Thanks for being you!